DOMAČI RECEPTI ZA LEPŠE LASE

Ivjana banic lasje plaza havaji

Suh zrak, radiatorji, ki jih zadnja leta sicer ne vklapljamo, ker se je zima očitno strmala, izpostavljenost poletnemu soncu koži in lasem naredijo konkretno škodo.

Obstajajo naravni, enostavni in preverjeno učinkoviti recepti za lepe lase (plus ena mala pomoč oz. trik). Vse maske maži na suhe lase (ne že oprane). Mali trik, ki ga najdeš na koncu, pa rukni kadar ti paše. Jst zjutrej. Na tešče. Zanalašč.

1) RAZCEPLJENI in/ali SUHI LASJE?

RECEPT:

Olivno olje. That’s it.  

Vsaj 3x zapored pred pranjem privošči lasem tretma z olivnim oljem. Ali kokosovim. Sama trenutno uporabljam kokosovega, ker
a) na Havajih ne dobim kvalitetnega olivca in
b) ker v trgovini nisem bila pozorna in so mi uturili kokosovo olje, ki je konkretno čez rok .. tako da ga uporabljam kar za lase. 

Namaži lase z oljem. Začni pri konicah. Ne šparaj. Namaži celotne lase, zvij jih v figo, zavij v prozoren celofan ali pospravi pod kopalno kapo.

Če imaš frendico, ki ima sosedo, ki ima frizeraj spodaj v bloku in je za nameček še obdržala havbo, potem pejdi sedet pod havbo za eno uro. Če ne, jih pusti namazane z olivcem čim dlje. Naj naj najboljše je čez noč.

Lase normalno šamponiraj in zaključi z balzamom ter obvezno s hladnim tušem. Hladna voda bo še dodatno zaprla las. 

Naprej:

Ivjana lasje havaji plaza

2. SUH LAS, BREZ SIJAJA?

Jajce bo nardilo čarovnijo.

RECEPT:

Zmešaj olivno olje in rumenjak (samo rumenjak!!!). Pusti vsaj eno uro ali dve na laseh in normalno speri, šamponiraj, balzamiraj (ni v pravem kontekstu uporabljena beseda, vem) in hladen zaključek. 

Kaj narest s preostalim beljakom?
Izvoli krasen recept za zdrave palačinke, brez moke in mleka, ki so nesramno dobre:   https://www.ivjana.com/vsebina/zdrave-palacinke

Dalje:

Ivjana plaza havaji lasje

3. PROBLEM: Konkretno dehidrirani, švoh in tako zdolgočaseni lasje, da bi še politična razprava delovala bolj živahno?

RECEPT:

Zmešaj: Olivno olje + rumenjak + navaden trd jogurt (grški recimo)

ZAKAJ?

Proteini, ki so prisotni v jogurtu, pomagajo krepiti las, preprečijo cepljenje konic, mlečna kislina pa las hidrira.

4. PROBLEM: Mastni lasje?

RECEPT:

Zmešaj: jogurt + limonin sok + soda bikarbona (da zbalansira Ph)

Skupaj zmešaj, drži na laseh urco, dve in speri.

KAJ DELAT VMES, ko maska dela svoj voodoo?

Vmes lahko gledaš serije, sesaš, ker vem, da komej čakaš, da primeš v roke sesalec ali peglo (likalnik), pukaš plevel na vrtu, gledaš kako se premika sekundni kazalec na kuhinjski uri in ko si že v kuhinji … spiješ štamprle Valensovega kolagena.

Zakaj?

 
Ivjana kopalnica lasje
 

Ves stres, različne diete, ki se jih gremo še posebej pred poletjem, slaba oz. ne dovolj raznolika prehrana, se pozna tudi na laseh.

Poleg tega pa začne raven kolagena v našem telesu po 20. letu drastično upadati. Ga pa rabiš, ker je kolagen tista beljakovina (protein), ki drži naše fantastično telo skupaj.

In po prvem porodu sem imela res švoh lase, ki so konkretno izpadali in sem cele dneve pobirala kepe las s tal.

Da skrajšam, od sodelavca žena mi je povedala za kolagen in da mi bo to pomagalo.

Izmed vseh možnih sem na koncu ostala pri Valens kolagen, ker sem za tiste v prahu prelena (vzet, namerit, namešat, čakat, da se poveže, neki neki, šele potem spit ..).

Sem bolj praktičen tip človeka. Vzamem Valensovo flaško in zjutraj kar ruknem en štamprle. Rečem štamprle zato, ker je sirup, ki ima okus po pina coladi. Say no more, woman. :)

No, to ti je tisti dodatni mali trik, ki bo poskrbel, da bodo lepi lasje, dolgi in močni … da se nohti, ne bodo lomili in še milijaužent drugih stvari v telesu ti bo hvaležno za vnos kolagena.

Zdej pa pejdi v kopalnico mešat čarovnijo, vmes pa ga lahko naročiš tule (ali dobiš v lekarni - jst ga naročim, ker sem pač praktičen tip človeka, beri: na komot). https://www.valens.si/izdelek/novo-valens-kolagen-premium-tekocina/

Tkolele zgleda:

 
Moj je malo od mivke oz. peska. Ne zamerit :)

Moj je malo od mivke oz. peska. Ne zamerit :)

 

PREBERI ŠE:

BLOGIvjana Banic