KUMARIČNA JUHA

(Spodej maš mini plonkec. Sam glej, da ne bom jst kriva za plonkanje.)

Okusna, poletna in za želodec prijetna.

Priprava je otročje lahka.

Najprej najdeš nekoga, ki bo namesto tebe olupil kumare (recimo da 2 večji kumari), dal na pol, odstranil peške, kumare naribal ter posolil, pustil približno pol ure, da spustijo vodo, jih odcedil in dal v mešalnik.

Potem vskočiš TI, natočiš sous chefu kozarec vode z meto in limono, ga naženeš ven iz kuhinje, zavihaš rokave, dodaš malce navadnega jogurta v mešalnik, malček smetane, en strok česna, eno majhno čebulo, vščipneš v sol in jo dodaš, ravno tako malo (belega) popra, zapreš mešalnik in pustiš da mašinka vse skupaj lepo zmiksa.

Čez noč vse skupaj pustiš stati v hladilniku. Ker vemo, da je lakota hujša kot domotožje, je lahko juha v hladilniku le nekaj ur.

Vzameš ven, pretočiš v tiste kozarce, ki jih šparaš za goste, s kirurško natančnostjo okrasiš s peteršiljem, ki ga ne maram ali z meto, ki jo obožujem in postrežeš.

Po želji lahko vmes vmiksaš avokado ali pa na koncu še naribaš muškatni orešček ali ingver.

P.s. ne pozabi vseh zaslug pripisati sous chefu, ki je opravil najtežji del ;)

P.s.2: če sem že na začetku rekla, da je priprava otročje lahka, potem kar lepo otroku žlico v roke, da naj sčisti kumare. Boljše to, kot da ti dela sranje po dnevni sobi, ki ga moraš potem po možnosti še ti pospravit :D

 

 
Hladna kumarična juha

Hladna kumarična juha

 

PLONKEC

 
Kumarična juha-hladna.jpg